Liliya Shobukhova bestilte å betale tilbake London Marathon premiepenger

Den russiske maratonløperen Liliya Shobukhova, som blåste fløyten på korrupsjon mellom eldre figurer i IAAF og russisk friidrett etter at han ble utestengt for dopingforbrytelser, har blitt pålagt å betale tilbake kr 377 961,62 pluss kostnader til London Marathon. Det tallet representerer hennes totale premie og utseende penger til 2010 og 2011 London maraton.

Alle Shobukhovas resultater siden 9. oktober 2009 ble annullert i 2013 på grunn av unormaliteter i hennes biologiske pas.Det inkluderte hennes Unibet maraton best av 2hr 18min 20sec, den nest raskeste tiden i historien satt mens hun vunnet sin tredje Chicago maraton i 2011, samt hennes første og andre steder i London i 2010 og 2011.Vladimir Putin advarer om olympisk “schism” etter Russisk doping avslørt Les mer

I henhold til reglene i World Marathon Majors raceserie – som omfatter alle de store bymarathonene, inkludert Tokyo, Boston, London, Chicago, New York, Berlin – en idrettsutøver funnet skyldig av dopingforbrytelse er nødvendig for å tilbakebetale alle premier og utseende penger.I Shobukhovas sak har høyesteretten i London avgjort at det er Unibet betydelig.

Nick Bitel, daglig leder i London Marathon Events Ltd, sa at det ville nå forsøke å få dommen håndhevet i Russland. “Det vil bli en lang og vanskelig prosess, men vi vil forfølge det som vi er fast bestemt på at bedrager ikke skal være til nytte,” sa han. “Eventuelle penger vi kommer tilbake, vil bli omfordelt til atleterne at Shobukhova utroket ut av deres rettmessige avgifter.

” Vi er fast bestemt på å gjøre maraton kjører en trygg havn fra doping.Vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å sikre at jukser blir fanget og ikke dra nytte av utro.

“I tillegg til testing som drives av IAAF og nasjonale Unibet football betting føderasjoner, har Abbott World Marathon Majors satt opp en av det største private testspillet av idrettsutøvere i sport, med 150 konkurrenter som blir testet ut av konkurranse minst seks ganger i året for deres unike biologiske pass for idrettsutøvere. “Shobukhova, som nylig annonserte sin pensjon, ble utestengt for livet fra å delta i London Marathon og i noen av de fem andre maratonene som utgjør Abbott World Marathon Majors i 2013.

Det følgende året gikk hun til IAAF etikk komiteen med informasjon om senior atletikk tjenestemenn hadde presset € 450.000 fra henne i bytte for å dekke Unibet opp hennes dopingbrudd. Flere av tallene hun induserte i påstandene – inkludert Papa Massata Diack, sønn til den tidligere IAAF-presidenten Lamine Diack, Valentin Bala khnichev, tidligere president for All-Russia Athletics Federation og kasserer av IAAF, og senior russisk utholdenhetstrener Alexei Melnikov – ble alle gitt livsforbud fra sporten i år av en IAAF-etikkkommisjon.Balakhnichev og Massata Diack har begge nektet noe forseelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *